Prinses Elisabeth (10) leert Chinees

prinses elisabeth 10 leert chinees prinses elisabeth 10 leert chinees

Prinses Elisabeth, de dochter van prinses Mathilde en prins Filip, is een jonge talenknobbel. De Belgische royal volgde dit weekend namelijk Chinese les aan de K.U.Leuven.


Prinses Elisabeth kreeg tijdens een college aan de Leuvense 'Kinderuniversiteit' les over 'Chinees als taal van de toekomst'. Prins Gabriël (8) was ook aanwezig, al koos hij voor de workshop 'Stop energie in ecologie'. Het is de tweede keer dat Elisabeth en Gabriël deelnemen aan de lessen van de kinderuniversiteit.

Beeld: Photonews

Deel dit artikel met je vrienden

Je mening ... laat ze horen Geef je mening Toon reacties

 • 5 Anny 21 oktober '11 om 17:38 Ongepast?

  Proficiat Elisabeth! Ook voor uwkennis van het Nederlands. Vergeten we toch niet dat zij in een NL-talige school - zoals trouwens alle kinderen van Philip en Mathilde - lessen volgden. Onze ministers? Ik vind het nog erger gesteld met sommige vooraanstaande en zogezegd hééééééél intelligente tv-presentatoren, die mensen met een klassieke muziek voorkeur bijna als analphabeten behandeld...

 • 4 anne-marie 20 oktober '11 om 11:10 Ongepast?

  en Constant, in fatsoenlijk Nederlands zou het dan zijn en heel DAT koninklijke nest, nest is een onzijdig woord...

 • 3 anne-marie 20 oktober '11 om 11:08 Ongepast?

  Vind jullie opmerkingen nogal flauw. OK, onze prinses Mathilde heeft een zwaar Frans accent, maar haar woordenschat is wél in orde. Bovendien, zouden we dan ook niet al onze Nederlandstalige ministers op de vingers moeten tikken? Heb je die al eens Frans horen praten? KIppenvlees krijg je daarvan. Bart de Wever spreekt goed Frans, dat is waar, al is zijn accent afgrijselijk. Idem Karel De Gucht. We doen er dus maar beter aan niet te hoog van de toren te blazen en niet te veel aanmerkingen op de anderen te hebben. De tijd at alle Vlamingen Frans spraken is al lang voorbij, als hij al bestaan heeft. Ieder ambtenaar vanaf een bepaald niveau zou in dit land driétalig moeten zijn en niet tweetalig. Lijkt me het eerlijkst, toch?

 • 2 Constant 17 oktober '11 om 16:13 Ongepast?

  Ze zou beter eerst deftig Nederlands leren spreken, zodat ze zich niet hopeloos belachelijk moet maken zoals haar ouders en de rest van die koninklijke nest!

 • 1 rudy 17 oktober '11 om 12:40 Ongepast?

  Als goede Belg moet je talen kennen. Naast het Frans in Belgiê zijn er nog twee Germaanse officiële talen ( Nederlands en Duits) die ons Koningshuis dienen te gebruiken, en waar verondersteld wordt deze te landsgroepen zo aan te spreken. Buiten het internationaal Engels nog Chinees bijnemen en dan al deze talen meer dan behoorlijk schrijven,spreken en lezen is inderdaad voor een talenknobbel weggelegd. Al goed dat er inburgeringscursussen voor Nederlands bestaan.

Stijltip van de dag

Kusjesblouse

Licht bewolkt

Min: 5°
Max: 16°

Kusjesblouse