Anke Buckinx gaat afkicken van suiker

anke buckinx gaat afkicken van suiker anke buckinx gaat afkicken van suiker

“Suiker is rotzooi, suiker is kankerverwekkend, suiker is vergif.” Q-music-presentatrice Anke Buckinx (31), die haar broer Daan vorig jaar aan kanker verloor, gaat afkicken van suiker. “Voor mezelf én voor Daan”, zegt ze. “Ik ben het hem verplicht.”


“Ik ken niemand die zo verslaafd is aan suiker als ik”, vertelt Anke. “Ik begin met een Leo als ontbijt, ik drink de hele dag door cola en ik snoep heel veel. Natuurlijk weet ik al lang dat het heel slecht is. Maar vorige week las ik een artikel over Annemie Struyf die met suiker gestopt is. Dat heeft de doorslag gegeven.”

“Suiker staat rechtstreeks in verband met kanker. Daan heeft altijd gezegd dat zijn ongezonde voedingspatroon een van de oorzaken van zijn ziekte is geweest", aldus Anke in Het Belang van Limburg. "Ik kan het dus gewoon niet maken om zo verder te leven. Het is niet om af te vallen, maar ik doe het om niet ziek te worden.”

Lees ook:
Broer Anke Buckinx overleden
Dokters geven broer Anke Buckinx op: "Ik blijf vechten"
Afscheid van Daan Buckinx: "Wereld heeft nood aan meer Daans"

Beeld: Photo News

Deel dit artikel met je vrienden

Bekijk ook dit ...

Je mening ... laat ze horen Geef je mening Toon reacties

  • 1 Karel 28 februari '12 om 08:00 Ongepast?

    Ik ben eens benieuwd hoe lang het nog gaat duren vooraleer men eindelijk gaat beseffen dat de suiker-maffia (alias de voedingsindustrie) inderdaad verantwoordelijk is voor een hoop elende in onze samenleving. Ons lichaam heeft geen extra suikers nodig. We krijgen - zelfs met een zwaar suikerarm dieet - reeds meer dan genoeg suikers binnen. Over 100 jaar kijken we hopelijk met diep ongeloof terug naar deze ronduit belachelijk zoete periode.

Stijltip van de dag

Chique armband

Helder

Min: 2°
Max: 15°

Chique armband