Salade met witloof, noten en appeltjes

salade met witloof noten en appeltjes 2

Nodig voor 4 personen:

4 stronkjes witloof, 1 Jonagold, citroensap, 1 eetlepel notenolie, 1 eetlepel ciderazijn, 1 eetlepel gepelde noten (grofgehakt), versgemalen peper.

Zo maakt u het:

*Was de witloofstronkjes en verwijder de onderkant van elk stronkje. Snijd ze in de lengte in tweeën. Scheid de blaadjes van elkaar en leg ze in een slakom.

*Was de appelen en snijd ze in vieren. Verwijder de kern uit elk stukje en snijd de kwartjes in fijne schijfjes. Besprenkel met citroensap, zodat ze niet verkleuren.

*Breng op smaak met notenolie, ciderazijn en peper. Meng het geheel goed door elkaar.

*Schik de salade op een schotel en versier met de gepelde noten.

Recept uit: Gezonde gastvrijheid. Lichte menu’s en buffetten voor elk seizoen, Lucrèce Wellekens en Céline Van Hauwermeiren, Standaard Uitgeverij, 288p, 29,95 euro. Foto Frank CROES

Deel dit artikel met je vrienden

Je mening ... laat ze horen Geef je mening Toon reacties

Stijltip van de dag

Kusjesblouse

Licht bewolkt

Min: 5°
Max: 16°

Kusjesblouse